Масло от Жожоба

Марка: ROZEDA
Цена: 18.90 лв. лв.

Опаковка:

Описание: Масло от Жожоба

Маслото от Жожоба е от основните и най-важни съставки използвани в аромотерапията. Познато е било на египтяните и индианците, които са го използвали като лечебно средство при наранявания, заради богатото му съдържание на йод.
Днес е ценна съставка към козметични продукти за лице, коса и тяло.

Богато е на мастни киселини, витамини A, B1, B2, B6 и Е и на минералите йод, мед, цинк, хром, силиций.

За разлика от останалите масла, химическият състав на маслото от Жожоба е почти идентичен с този на човешкия себум. Бързо се абсорбира, подхранва, регенерира, омекотява и предпазва кожата, притежава естествен слънцезащитен фактор с ниска защита (SPF 5). 

Маслото от Жожоба ефективно подпомага при кожни проблеми -  акне, екзема, псориазис, действа противовъзпалително, и антимикотично. С мощен антиоксидантен и антистареещ ефект, активира синтеза на колаген и регенерацията на клетките, облекчава слънчевите изгаряния, спомага за премахването на стрии и целулит.

Маслото от Жожоба не предизвиква алергични реакции или свръхомазняване, което го прави подходящо, както за суха, уморена или зряла кожа, така и за мазна кожа.

Маслото от Жожоба има свойството да удължава срока на годност на съставките, с които е смесено.

Включено в почистващи и хидратиращи продукти тонизира и овлажнява кожата в дълбочина, почиства порите и замърсяванията и грима.

Маслото от Жожоба изглажда бръчките, в продукти за ръце и стъпала омекотява сухата и напукана кожа. Успокоява напукани и разранени устни, придава им мекота и гладкост. 

Включено в продукти за коса подхранва и овлажнява скалпа в дълбочина, намалява пърхута, подсилва и заздравява косъма в корените, регулира косопада, възвръща блясъка на косата, улеснява разресването и елиминира заплетените краища.

Начин на употреба: Нанасяйте с лек масаж. Комбинирайте с други базови и етерични масла, за да създадете Ваш уникален продукт. Маслото от Жожоба ще удължи срока на годност на вашите продукти.

Бонус - използвайте за масаж на кожичките на ноктите - прилагайте го ежедневно в свободното си време и ще усетите ползите много бързо!

Предпазни мерки - няма доказани алергични реакции или вредни въздействия при бременност. 

Латинско наименование: Simmondsia chinensis (Jojoba) Seed Oil

Метод на екстракция: студено пресованe

Страна на произход: Египет, Израел, Мексико
 


Количество:


Бърза поръчка в kozmetika.bg на този продукт:



Във Вашата кошница има
0 ПРОДУКТА

Направи поръчка basket

ВИЖ КОШНИЦАТА magnifier


Абонамент за ПРОМОЦИИ
 
Този сайт използва "бисквитки", с цел по-добре да обслужи своите посетители. Научете повече Приемам!