SAM-е при депресии 20 таблетки

Марка: Herba Medica
Цена: 37.08 лв. лв.

Опаковка:

Описание: SAM-е при депресии 20 таблетки по 400 мг

В днешно време все повече хора са засегнати от депресия и много от тези случаи не са диагностицирани или лекувани правилно. Според статистика на психиатричните клиники за България, 15% от населението страда от различни форми на депресия. Депресиите се задълбочават през есента и зимата.

Депресията се характеризира с постоянни симптоми с продължителност повече от две седмици. Симптомите включват чувство на тъга и песимизъм, загуба на мотивация или инициатива, промени в моделите на съня и апетита, пристъпи на плач и дори мисли за самоубийство.

Има много фактори, които могат да предизвикат депресия, но все повече се признава, че депресията е резултат на някои биохимични промени в специфични области на мозъка.

Лекарствата, насочени към лечение на депресия действат като предизвикват промяна на нивата на невротрансмитери в мозъка, което води до клинично подобрение на симптомите. Синтетичните лекарства може да предизвикат нежелани ефекти, които понякога могат да бъдат сериозни. Поради тази причина е налице подновен интерес на хората към натурални вещества, които се използват за намаляване на симптомите на депресия, без да причиняват странични ефекти. Тук е мястото на SAM-e.

Според множество научни изследвания SAM-e е ефективен при депресия. Проучвания показват, че SAM-e е толкова ефективен, колкото и трицикличните антидепресанти (като амитриптилин, дезипрамин и кломипрамин). Пациентите, които не се повлияват от лечение с други антидепресанти или тези, които не могат да понасят трициклични / SSRI антидепресанти, може да открият, че SAMe е особено подходящ вариант за тях.

Какво е SAM-e?
SAM-e (произнася се “саме”) е безопасен и изключително ефективен естествен антидепресант. Пълното име е S-аденозил-L-метионин и това е молекула, получена от свързването на аминокиселината метионин с фактор, отговорен за производството на енергия, наречена аденозин трифосфат (ATP). Производството на SAM-e от тези две молекули е под контрола на ензима MAT (метионин аденозил трансфераза).

SAM-e увеличава действието на допамин, серотонин и други невротрансмитери в мозъка, като по този начин повишава настроението и намалява депресията.

SAM-e предпазва мозъчните клетки от увреждане – той е силен анти-оксидант.

SAM-e метилира молекулите между невроните и така ги поддържа в активно състояние. SAM-e е естествено вещество, което се намира във всяка жива клетка, за разлика от антидепресантите с рецепта, а дори и за разлика от жълтия кантарион или други “естествени” лекове. Това е ценно средство за лечение на депресия и други свързани с възрастта заболявания, което заслужава по-широко използване и оценка на ползите от него.

Допълнителни ползи от SAM-e
Стойността на SAM-e при лечение на депресия е добре позната, но обикновено не е оценено, че SAM-e е и една от най-добрите добавки за забавяне на стареенето.

SAM-e има множество предимства при предпазване от стареене. Той подобрява функцията на черния дроб, подобрява познавателната способност и предпазва мозъка, намалява симптомите на артрит, може да има роля в предотвратяването на сърдечно-съдови заболявания и засяга някои основни механизми на процеса на стареене. Той се използва широко в Европа (главно Италия и Германия) за лечение на депресия и артрит, и се използва при лечението на много други свързани с възрастта състояния, но също така и при депресия в резултат на тези състояния.

Нивата на SAM-e са ниски при хора, страдащи от депресия. Относно ензима МАТ, който е необходим за производството на SAM-e е установено, че е с ниско съдържание в червените кръвни клетки на пациенти, страдащи от депресия. Остаряването, деменцията и злоупотребата с алкохол също са свързани с ниски концентрации на SAM-e. Липсата на фолиева киселина или витамин В6 и В12 може също да причини ниски концентрации на SAM-e в мозъка. Тези витамини играят важна роля в метаболизма на SAM-e.

Пациентите с депресия често се обръщат към алкохола за облекчаване на проблемите им, но това всъщност влошава състоянието им. Твърде много алкохол пречи на производството на SAM-e. Без защитата на SAM-e, черния дроб става по-податлив на токсично увреждане. Също така, в резултат на намаляване нивата на SAMe се влошава и депресията, така че се получава затворен кръг. Добавките със SAM-e не само предпазват черния дроб от увреждане от алкохола, но също така намаляват депресията.

Пациенти, страдащи от болестта на Паркинсон или фибромиалгия често имат депресия, която е податлива на лечение със SAM-e. SAM-e има положителен ефект върху допаминa, невротрансмитер, който е с ниско съдържание при болестта на Паркинсон. Други проучвания при пациенти, страдащи от фибромиалгия, също показват подобрение след употреба на SAM-e.

SAM-e се отразява положително върху нивата на серотонин, а този...


Количество:


Бърза поръчка в kozmetika.bg на този продукт:Във Вашата кошница има
0 ПРОДУКТА

Направи поръчка basket

ВИЖ КОШНИЦАТА magnifier


Абонамент за ПРОМОЦИИ
 
Този сайт използва "бисквитки", с цел по-добре да обслужи своите посетители. Научете повече Приемам!