Съни Вит Ойл – Витамин Д3 срещу рахит

Марка: Herba Medica
Цена: 5.50 лв. лв.

4, 1 гласа
Опаковка:

Описание: Съни Вит Ойл – Витамин Д3 срещу рахит

Витамин D се отнася към групата на мастно-разтворимите витамини. Той се изолира под няколко метаболитни форми, но тези с най-важно значение за хората са Витамин D2 (ергокалциферол) и Витамин D3 (холекалциферол). Всъщност самият витамин се счита за прехормон, активирането на който се осъществява по няколко биохимични пътя в черния дроб и бъбреците. Витамин D стимулира калциевата абсорбция в тънките черва и повишава калциевата реабсорбция през бъбреците.

Витамин D2 не се произвежда у гръбначните. Той се набавя чрез храни от растителен произход и гъби. За разлика от него, D3 се синтезира в кожата под действие на UVB лъчите. Под тяхно въздействие се образува холекалциферол, който се произвежда в най-дълбоките слоеве на епидермиса на кожата. Въпреки на пръв поглед този лесен и евтин начин за набавяне на Витамин D, стотици изследвания наблюдават увеличаване на заболяванията, свързани с липса на витамина. Особено застрашени са по-северните народи, но статистиката показва, че и на юг положението не е по-добро. Доказано е, че хора с по-тъмен цвят на кожата по-слабо възпроизвеждат витамин D3 поради по-високо съдържание на меланин в този тип кожа.

Дефицит на Витамин D може да настъпи по няколко механизма. Такъв е недостатъчният контакт с ултравиолетови лъчи поради една или друга причина. Трябва да се има предвид, че нерядко се установява недостиг във връзка редуцираното излагане на слънце, характера на облеклото, използването на UV защитни кремове и хранителния режим. Възможно е недостатъчно набавяне с храната или намаленото усвояване поради възпалителни заболявания на чревния тракт или малабсорбционен синдром с различна генеза, употреба на медикаменти, потискащи усвояването на мазнини и др. Заболявания на черния дроб рядко опорочават хидроксилирането на Витамин D, но не са изключени. Бъбречни заболявания могат да засегнат продукцията на най-активния метаболит на Витамин D - калцитриол.

Sunny Vit Oil и профилактика на рахит.

Най-често жертви на рахита са деца от 6 месечна възраст до 2 години, предимно родени през есента или зимата, поради по слабото излагане на слънчева светлина. Симптомите на рахита са нарушен сън, бавно затваряне на фонтанелата, слаб мускулен тонус, изкривяване на гръбначния стълб, чест запек при детето и други. Главна причина за рахита е недостатъчното излагане на слънце на малкото дете и в пряка зависимост недостигът на Витамин D в организма.

Sunny Vit Oil и костно здраве.

Сериозният недостиг на Витамин D може да индуцира няколко състояния. Рахит се развива в детска възраст, в период на израстване. При възрастните се установява остеомалация – отново във връзка с хипоминерализацията на костта. Тя се проявява с болки, деформиране и фрактури на костите. Освен това електролитните промени водят и до изразена мускулна слабост. Остеопорозата е заболяване с комплексна етиология. Недостигът на Витамин D също може да има принос в развитето и. Функцията на Витамин D може да бъде нарушена и при някои редки генетични заболявания, също даващи отражение върху състоянието на костната система и електролитите в кръвта.

Приемът на Sunny Vit Oil подпомага калциево-фосфорната обмяна, като по този начин подобрява абсорбцията на двата минерала, което допринася за предотвратяване и лечение на описаните по-горе заболявания. Важно е да се знае, че поради намалените нива на калций и фосфор в храните е нужен допълнителен прием чрез хранителни добавки или хранителен режим, съдържащ повече мляко и млечни продукти.

Sunny Vit Oil и карциноми.

Според най-пълните изследвания до момента съществува надежда, че един витамин ще се пребори с много видове рак. Учените от Калифорнийския университет в Сан Диего установили, че Витамин D понижава с около 60% риска за поява на няколко типа рак при възрастни жени. В по-предишни проучвания изследователите доказали, че Витамин D спомага за регулиране като цяло растежа на клетките в нашето тяло. Растежът на тялото е основен процес, който се променя при наличие на рак. За сравнение повечето други жизнено необходими съставки са свързани с конкретен вид заболяване, като например селен и Витамин Е при рак на простатата.

Десетки изследвания доказват връзката между занижените нива на Витамин D и рак на гърдата, рак на панкреаса, рак на дебелото черво и други.

Доклад в престижното американско списание Proceedings of the National Academy of Sciences разкрива, че хора с по-високи нива на Витамин D имат по-голям шанс да преживеят рака на дебелото черво, на гърдата и на белите дробове. Това е изводът от 40 години изследвания на Университета в Сан Диего. Те показват, че дневната доза може да намали наполовина риска от рак на гърдата и рак на червата.
Това откритие е от съществено значение за медиците и за нашето здраве.

Sunny Vit Oil и сърдечно-съдовата...


Количество:


Бърза поръчка в kozmetika.bg на този продукт:Във Вашата кошница има
0 ПРОДУКТА

Направи поръчка basket

ВИЖ КОШНИЦАТА magnifier


Абонамент за ПРОМОЦИИ
 
Този сайт използва "бисквитки", с цел по-добре да обслужи своите посетители. Научете повече Приемам!