Зелена елда (стръкове)

Марка: Complete Pharma
Цена: 33.18 лв. лв.

Опаковка:

Описание: Зелена елда (стръкове)

ЗЕЛЕНАТА ЕЛДА (СТРЪКОВЕ) заема първо място на пазара сред продуктите, който бързо помагат на организма да влезе във форма. Зелената елда(стръкове) се добавя към храната и се препоръчва да бъде част от дневния хранителен прием за всеки човек.

Технологията на производство осигурява запазване на хранителните вещества от зелена част (стръковете) на растението елда в готовия продукт. След достигане на определена височина на растението, то се нарязва,суши се при подходяща температура и след това се натрошава до обикновена фракция. Такъв вид култивиране и преработка на растението Елда позволява изполването на зелените части на растението като храна.

ЗЕЛЕНАТА ЕЛДА (СТРЪКОВЕ) Е ИЗТОЧНИК НА МНОГО ЦЕННИ БИОЛОГИЧНО АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА:
Елдата е растение, което през XXI век предизвиква интерес сред учените, болните от диабет и специалистите от медицинските среди. Елдата влияе положително на здравето на организма, укрепва кръвоносните съдове, което от своя страна помога за поддържане на здравето на сърцето и като цяло на сърдечно-съдовата система. Зелената елда е източник на рутин и кверцетин, биологично активни вещества принадлежащи към флавоноидите. Флаваноидите са вещества, които дават жълтия или оранжевият цвят на цитрусовите плодове.

Рутинът не позволява унищожаването на витамин С чрез окисление и усилва действието му. Укрепва стените на капилярите и предпазва от натъртвания. Укрепва устойчивостта срещу инфекции. Предпазва и лекува кървене на венците. Помага в лечението на отоци и замайване при заболявания на вътрешното ухо. При жените в менопауза по-голяма доза биофлаваноиди в съчетание с витамин D най-често облекчават горещите вълни. Кверцетинът е с мощно антиоксидантно, регенеративно и противораково действие, ефикасно противоалергично, противовирусно, противовъзпалително и имуностимулиращо средство, предпазващо от атеросклероза, Освен това растението Зелена елда съдържа хлорофил, който се нарича "течността на слънчевата енергия" или "зелената кръв на растенията". Молекулите на хлорофила са подобни на тези на хемоглобина. Те съдържат т.н. хема молекули, присъстващи в човешката кръв. Централният атом на молекулата на хлорофила съдържа различен минерал от този на хемоглобина – магнезий вместо желязо. Зелената част от растенията се характеризират с високо съдържание на хема молекули в хлорофила, които са най-основната храна, която съществува на нашата планета. В листата на растенията под влиянието на светлина, протича процесът на фотосинтеза. По време на този процес, въглеродния двуокис от въздуха се абсорбира. За първи път това съединение започва да се употребява с медицинска цел в средата на миналия век. Хлорофилът съдържа богата гама от мощни хранителни вещества. Това е добър източник на витамини като витамин А, витамин С, витамин Е, витамин К и бета каротин.
Хлорофилът е богат на антиоксиданти, жизненоважни минерали като магнезий, желязо,
калий, калций и есенциални мастни киселини.

Ползи за здравето при прием на хлорофил:

Червените кръвни клетки: Хлорофилът работи на молекулярни и клетъчни нива и има способността да стимулира регенериративните способности на организма ни. Хлорофилът е богат на живи ензими, които помагат за очистването на кръвта, подобрява способността на кръвта да транспортира повече кислород. Хлорофилът е ефективен срещу анемия, която се причинява от дефицит на червени кръвни клетки в тялото.

Рак: Хлорофилът е ефективен срещу рак на дебелто черво и стимулира индуцирането на апоптоза. Тя осигурява защита срещу широк спектър от канцерогени във въздуха, варените меса и зърнените храни. Направените проучвания доказват, че хлорофилът помага за стомашно-чревната абсорбция на вредните токсини в организма. Хлорофилът и производното му хлорофилин, инхибират прокарциногени(вещества, което се превръщат в канцерогенни от метаболизма), които могат да увредят ДНК и също да доведат до рак на черния дроб и хепатит. По-нататъшни изследвания, проведени в това отношение показват, че хлорофила притежава химио- превантивни ефекти. Друго изследване
показва ефикасността на хлорофила като фитохимично съединение за намаляване на
туморогенезата.

Антиоксидантна мощност: Хлорофилът притежава силен антиоксидантен капацитет,
заедно с значително количество основни витамини. Хлорофилът неутрализира вредните молекули и защитава срещу развитието на различни заболявания, причинени в резултат на оксидативен стрес и от свободните радикали.

Артрит: Противовъзпалителните свойства на Хлорофила са полезни при артрит. Проучванията показват, че Хлорофилът и неговите производни пречат на растежа на бактериите предизвикващи възпаление.

Детоксикация: Хлорофилът има пречистващи качества, които помагат в детоксикацията
на организма. Хлорофилът има способността да се свързва с токсични химикали и...


Количество:


Бърза поръчка в kozmetika.bg на този продукт:Във Вашата кошница има
0 ПРОДУКТА

Направи поръчка basket

ВИЖ КОШНИЦАТА magnifier


Абонамент за ПРОМОЦИИ
 
Този сайт използва "бисквитки", с цел по-добре да обслужи своите посетители. Научете повече Приемам!